Legújabb ajánlatainkat keresse oldalunkon!

...

Első lépésként válassza ki porszívója márkáját, második lépésként válassza ki porszívója típusát, majd kattintson a gombra a kereséshez.

Porzsák-kereső

Porzsák és porszívó szűrő tippek, tanácsok

Bár a legtöbb porzsák hatékonyan szűri a legkisebb porszemeket is, elkerülhetetlen, hogy valamennyi ne kerüljön vissza a levegőbe. Ezért semmiképp nem higiénikus, ha a zsákban levő piszok, por és baktériumok túl sokáig állnak bezárva.

 

Ezért azt javasoljuk, hogy a porzsákot rendszeres időközönként, (legalább havonta) cseréljük, még akkor is, ha nem telt meg teljesen, ugyanis ez szükséges a higiénikus takarításhoz. Allergiában szenvedőknek különösen ajánljuk, hogy gyakrabban cseréljenek porzsákot, mert a benne található allergén anyagokra még rosszabbul reagálhatnak.

 

Ne feledkezzen meg a HEPA szűrő cseréjéről sem!

 

Ez is ugyanúgy előfeltétele a higiénikus működésnek, mint a porzsákok rendszeres cseréje, mivel ez a szerkezet is arra hivatott, hogy a legfinomabb szemcséjű port megszűrje. A mosható HEPA szűrőket a kezelési útmutató tanulmányozása után tisztítsa meg, azonban ne felejtse el, hogy a HEPA-szűrők élettartama körülbelül 1 év (attól függetlenül, hogy milyen gyakran használja a porszívót), így évente javasolt a cseréje.

 

 

 

A feliratozás angolul van, így alább leírjuk a videóban elhangzó lépéseket magyarul is, illetve egyéb tippel is kiegészítjük az elhangzottakat.

 

  1. Először is áramtalanítsuk a porszívót, bizonyosodjunk meg róla, hogy a készüléket kihúztuk a konnektorból. Ha ezt nem tesszük meg, és véletlenül bekapcsoljuk a porszívót a csere közben, akkor az összes port szétfújja a lakásban.
  2. Nyissuk fel a porszívó azon részét, ahol a porzsák is található. Ez a legtöbb készülék esetén a műanyag házban található.
  3. Vegyük ki a megtelt porzsákot a tartójával együtt. Amennyiben a porszívónknak nincs kivehető porzsák tartója, akkor ez a lépés kihagyható.
  4. Zárjuk el a nyílást, majd vegyük ki a porzsákot a tartóból. Ha nincs zárófedele a porzsáknak, akkor mindenképpen óvatosan fogjuk a porzsákot a kemény karton tetejénél, nehogy véletlenül kiborítsuk a hetek-hónapok alatt összeszedett port. Dobjuk a kukába, de lehetőleg ne a lakásban.
  5. Helyezzük az üres porzsákot a tartóba, és helyezzük őket a porszívóba. A porzsákot nagyon egyszerűen a tartó sín szerkezetébe kell helyezni, így biztosan jó helyen lesz.
    Opcionálisan akár egy porszívó illatosítót is bedobhatunk a zsákba. 
  6. Csukjuk vissza a porszívó tetejét.

 

Ha már a csere miatt úgyis felnyitjuk a porszívót, akkor érdemes lehet megnézni, hogy milyen állapotban van a motorszűrő. Ennek a lényege, hogy segít megszűrni a motor felé áramló levegőt, így a por már nem juthat el a motorhoz. Ha azt látjuk, hogy cserére szorul, akkor egyszerűen venni kell egy új motorszűrőt, méretre vágni, és a helyére tenni. A porzsák csere ezzel letudva.